DUURZAAMHEID

Huisbezoeken & gezinscoaching

We hebben als stichting een grote verantwoordelijkheid voor de sociale ontwikkeling van de wijk waar we in werken. Door de gezinnen te bezoeken en de wijk in de gaan creëer je duurzaamheid en ontwikkelen we de sociale, emotionele, intellectuele en praktische vaardigheden van de families. Het geeft hen een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij het van belang is dat er binnen het gezin gecommuniceerd wordt en met elkaar afspraken worden gemaakt. Het is namelijk zo dat 80% van de gemeenschap waar Juntos Contigo mee werkt is geboren op de vuilnisbelt of in extreme armoede. De jongeren en hun families zullen tot gedragsverandering moeten komen en dat is hard werken. Ze zijn snelle winst gewend, met drugs of geld. Nu moeten ze leren voor de langzame winst te gaan; de groei van je eigen ontwikkeling door te leren lezen en schrijven.

Door middel van deze huisbezoeken creëer je ruimte om te werken aan de verbetering van de situatie van de families in de nieuwe wijk.

Job coaching

Afgelopen jaar hebben er twee jonge dames stage gelopen op het project als klassenassistent. Zij zullen aankomend jaar echt starten als klassen assistent. We hebben deze twee jonge meiden nodig omdat de hulpvragen toenemen en er momenteel honderdvijftig kinderen komen.

Mooi is dat ook deze twee jonge dames uit de wijk komen en de kinderen al heel goed kennen.

Veel jongeren komen al meer dan 10 jaar op ons project , ze doen naast hun studie ook vrijwilligerswerk voor Juntos Contigo.