Jong volwassenen en vrouwen helpen we een zelfstandig bestaan op te bouwen. Ze leren een vak, een ambacht. Meisjes en jonge alleenstaande moeders trainen we in het ontwerpen en maken van sieraden en tassen. In de toekomst willen we cursussen hout- en lasbewerking aanbieden voor jongens. Zo kunnen we straks ook zelf ons eigen speelgoed en meubels maken.

Steun gevraagd voor het aanbieden van cursussen als houtbewerking en lasbewerking zodat we jongeren een toekomst kunnen bieden.

Mama Managua

Dit programma is opgezet voor alleenstaande moeders. Onze vrouwen en hun gezinnen weten hun weg uit extreme armoede te vinden door met elkaar producten te maken van gerecycled materiaal. Door aankoop van deze mooie, met liefde gemaakte gerecyclede producten helpt u deze vrouwen uit een uitzichtloze situatie te halen.

Doorstart van het programma

Inmiddels ligt er een goed pakket klaar waarmee ambitieuze vrouwen mee aan de slag kunnen.. De kwaliteit van de producten is zo goed dat we willen overgaan naar een verkoop in winkels.

Een voorbeeld is Arlen

Arlen is één van de vrouwen die werkt binnen het sieraden project. Ze heeft 3 kinderen. Ze is opgegroeid op de vuilnisbelt van Managua. Daardoor heeft Arlen een zwaar leven gehad. Daarnaast is Arlen geestelijk en lichamelijk misbruikt. Arlen heeft behoorlijk wat trauma’s opgelopen.

Arlen is betrokken geraakt bij het project doordat haar dochter en naar het project kwam. Juliet heeft veel begeleiding gekregen van docenten op het project. Arlen ziet dat  nu haar tweede dochter een kans krijgt om te dromen, dankzij de hulp van Juntos Contigo. Aisha leert lezen en schrijven en gaat dit jaar over naar het volgende jaar met zeer goede cijfers. Arlen ervaart dat Juntos Contigo een basis biedt, die haar kind een betere toekomst geeft.

Arlen werkt binnen het sieraden project terwijl haar kinderen les krijgen. Arlen voelt zich veilig tussen de andere vrouwen. Arlen is een verlegen vrouw die niet veel praat, maar door de samenwerking met de groep vrouwen merken we dat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Beetje bij beetje durft ze weer te dromen. De ketting van ellende is doorbroken en Arlen leert stap voor stap haar leven meer op te bouwen.

Arlen